1398/12/03

نشانه های خرابی پمپ بنزین خودرو

معمولاً پمپ بنزین داخل باک نصب ميشود البته در برخی خودرو‌ها آن ‌را خارج از باک نصب ميکنند. برخی خودروها نیز از دو پمپ بنزین برخوردار هستند کـــه یکی وظیفه سوخت رسانی را بر عهده دارد و دیگری برای تامین فشار مورد نیاز انژکتورها به کار گرفته ميشود. پمپ بنزین باعث تولید حرارت در آن نیز ميشود و به همین دلیل برخی خودروسازان آن را در داخل باک خودرو قرار ميدهند تا به این با تماس پمپ با سوخت درون باک دمای آن کاهش پیدا کند. همچنین قرار گرفتن پمپ در داخل مخزن سوخت و در مجاورت آن باعث ميشود کـــه صدای پمپ در زمان فعالیت به نوعی از بین رفته و به داخل خودرو راه پیدا نکند .پمپ‌های بنزین خودرو به صورت عمومی از چندین قطعه تشکیل شده‌اند کـــه هر کدام وظیفه خود را دارد. پمپ بنزین خودرو درصورتی کـــه عملکرد خوبی داشته باشد ميتواند سوخت را تا فشاری بین ۴ تا ۶ بار به سمت سیستم موتور خودرو ارســــال کند. کافی نبودن فشار سوخت ارســــالی ميتواند باعث عدم احتراق درست در موتور و در نتیجه عملکرد نامناسب آن شوند.

 

انواع پمپ بنزین خودرو

تمام پمپ بنزین ها عملکرد شبیه به هم دارند، بدین صورت که بنزین از یک طرف، مکش می شود و از طرف دیگر، انتقال می یابد. پمپ بنزین ها با وجود شباهت در کارکرد، انواعی دارندکه درادامه با آن ها آشنا می شویم :

پمپ بنزین خودرو مکانیکی: از پمپ بنزین های مکانیکی در خودروهای کاربراتوری استفاده می شود. کارکرد این قطعه، بستگی زیادی به دور موتور دارد، به گونه ای که در دور آرام، بهتر کار می کند. قیمت نوع مکانیکی آن، ارزان تر از سایر مدل هاست. این نوع پمپ بنزین خود انواعی دارد، اما عملکرد تمام آن ها یکسان است.

پمپ بنزین خودرو برقی: پمپ بنزین برقی بر خلاف نوع مکانیکی، برای شروع به کار، نیازی به سرعت گرفتن موتور ندارد و عمل سوخت رسانی را از همان لحظه استارت خوردن، به خوبی انجام می دهد. این مدل، در کنار باک بنزین نصب می شود. سوخت رسانی در این نوع، بهتر از نوع مکانیکی است. خود این نوع شامل دو مدل است: پمپ بنزین داخل باک و خارج از باک. در بیشتر خودروهای انژکتوری امروزی از نوع داخل باک استفاده می شود، چرا که ایمن تر و کم صداتر است.

پمپ بنزین خودرو مرکباز پمپ بنزین مرکب به ندرت استفاده می شود و تولیدکننده ممکن است این نوع را تنها بر اساس طراحی خاص برخی از خودروها به کار گیرد. وسایل نقلیه ای که از سیستم خلا استفاده می کنند، از این پمپ بنزین بهره می برند.

 

پمپ بنزین ازنوع برقی، مزایای بیشتری نسبت به دو مدل دیگر دارد که از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- به علت فاصله زیادی که از موتور دارند، داغ نمی کنند.

2- دور تند و آرام فرقی نمی کند، در تمامی سرعت ها عملکرد یکسانی دارد.

3- بلافاصله پس از استارت خوردن، شروع به کار می کند.

4- در نوع برقی، لوله های انتقال سوخت تحت فشار قرار دارند، به همین دلیل، قفل گازی و تبخیر سوخت در لوله ها صورت نمی گیرد.

 

نشانه های خرابی پمپ بنزین می توان به موارد زیر اشاره داشت:

- خاموش شدن ناگهانی خودرو

- به خوبی استارت خوردن خودرو اما روشن نشدن آن

- عدم شنیده شدن صدای کار کردن پمپ بنزین، در همان ثانیه های ابتدایی که سوئیچ را باز می کنید.

- کاهش قدرت موتور و ریپ زدن خودرو

یکی دیگر ازاصلی ترین دلایل خراب شدن پمپ بنزین عادت رانندگی با سوخت کم است که رانندگی با مقدار سوخت کم باعث می شود تا احتمال داغ شدن پمپ بنزین و خراب شدن آن بالا رود و درنتیجه هزینه های بیش تری از به موقع بنزین زدن را روی دست شما بگذارد. بهترین راه برای پیشگیری ازخرابی پمپ بنزین خودرو این است که همیشه بنزین خودروتان بیش از یک چهارم حجم باک باشد. دقت کنید که نظیر این مشکلات در صورت رسوب گیری و کثیف بودن فیلتر بنزین نیز رخ می دهد. اگر هر یک از این نشانه ها را در خودرویتان مشاهده کردید و یا احساس کردید که پمپ بنزین شما ایراد دارد، حتماً هر چه سریع تر به متخصص مراجعه کنید.