1398/12/05
چرا نباید باک بنزین خودرو را کاملا پر کنیم؟شیراز - صنایع-بلوار دکترحسابی- نبش کوچه 16 دکترحسابی- گاراژ724
09022003218
در این مقاله در مورد ضد یخ،زمان مناسب برای تعویض آن و این که ضد یخ در فصل تابستان چه کارایی دارد صحبت خواهیم کرد.
خوب است که قبل از آشنایی با کارایی ضد یخ بدانیم که این مایع چیست. در فصول سرد سال شاید شما هم افرادی را دیده باشید که به هر روشی دست میزنند تا موتور خودرو خود را گرم کنند از پیک نیک گرفته! تا آب جوش، چرا که سرمای شبانه منجر به یخزدگی شده است. برای این دسته از افراد و برای شما که گریزان ازاین وضعیت هستید، استفاده از ضد یخ راهکاری است که به هیچ وجه نباید فراموش کنید. البته باید بگوییم که از ضد یخ درتابستان بعنوان ضد جوش استفاده میشود. ضد یخ مایعی است که به منظور جلوگیری از یخزدگی و افزایش نقطه جوش آب مورد استفاده قرار میگیرد...
در فصول سرد سال شاید شما هم افرادی را دیده باشید که به هر روشی دست میزنند تا موتور خودرو خود را گرم کنند از پیک نیک گرفته! تا آب جوش، چرا که سرمای شبانه منجر به یخزدگی شده است. برای این دسته از افراد و برای شما که گریزان از این وضعیت هستید، استفاده از ضد یخ راهکاری است که به هیچ وجه نباید فراموش کنید. البته باید بگوییم که از ضد یخ در تابستان بعنوان ضد جوش استفاده میشود.
ضد یخ مایعی است که به منظور جلوگیری از یخزدگی و افزایش نقطه جوش آب مورد استفاده قرار میگیرد. با اضافه کردن ضد یخ به رادیاتور خودرو، دمایی که خودرو میتواند بدون جوش آوردن، در آن دما حرکت کند افزایش پیدا میکند. ضد یخ یک افزودنی بر پایه الکل است که معمولا در رنگهای سبز، قرمز، آبی یا نارنجی دیده میشود و از اتیلن گلیکول ساخته شده است.
1- یکی از مهمترین وظایف ضد یخ، جلوگیری از یخزدگی در فصول سرد سال است. با توجه به فلزی بودن قطعات خودرو، یخزدگی آب خودرو میتواند منجر به آسیبهای جبرانناپذیری شود که ضد یخ با پایین آوردن نقطه انجماد آب، مانع از این امر میشود. زیرا یخ زدن سیستم خنک کننده باعث انبساط مایع ضد یخ و در نتیجه افزایش حجم آن موجب ترک برداشتن دیواره بلوک سیلندر و در نتیجه ترکیدن رادیاتور میشود.
2- تقریبا تمامی رانندگان بر اهمیت استفاده از ضد یخ در زمستان واقف هستند ولیکن تعداد کمی از این رانندگان از عملکرد ضد یخ در فصول گرم، آگاهی دارند. استفاده از ضد یخ در فصل تابستان منجر به افزایش نقطه جوش آب شده و از این رهگذر، مانع از جوش آوردن خودرو خواهد شد. به عنوان مثال دمای شهر تهران در تابستان حدود 30 الی 35 درجه سانتی گراد است بنابراین وجود مایعی که بتواند گرمای موتور را در این شرایط کاهش دهد ضروری است.
3- یکی از مواردی که باعث افزایش حرارت موتور و جوش آوردن خودرو میشود، عدم رسیدن مایع خنککننده به برخی از قسمتهای و منافذ است که منجر به ازدیاد دما و در نتیجه جوش آوردن موتور خواهد شد. ضد یخ با کم نمودن رسوبات در داخل رادیاتور، تا حدودی زیادی این مشکل را مرتفع میکند.
4- خوردگی و اکسید شدن قطعات فلزی موتور، یکی از مشکلاتی است که میتواند هزینههای بسیاری را بر مالکین خودرو تحمیل نماید. جلوگیری از خوردگی قطعات فلزی، یکی از مهمترین وظایف ضد یخ است که افراد کمی از این نکته آگاه هستند.
تصویر زیر خودرویی را نشان میدهد که داخل رادیاتور به دلیل استفاده نکردن از مایع ضد یخ زنگ زده اند.
زنگ زدن رادیاتور
1- آب مورد استفاده باید دارای سختی بسیار پایینی باشد و در اصطلاح دییونیزه باشد.
2- از ضد یخ به تنهایی در رادیاتور خودرو استفاده نکنید زیرا مایع ضد یخ به تنهایی قابلیت چندانی در محافظت در برابر انجماد یا پخش کردن گرما در سیستم خنک کننده ندارد. اگرچه بعضی از شرکتها مانند شرکت پریستون نسبت 50:50 آب و ضد یخ را در محصولات خود رعایت کرده اند و در نتیجه دیگر نیازی به اضافه کردن آب به سیستم رادیاتور نیست.
3- تیره بودن یا نبودن ضد یخ و در حالت کلی رنگ ضد یخ هیچ ارتباطی به کیفیت ضد یخ نداشته و از روی رنگ آن نمیتوان هیچ قضاوتی نسبت به کیفیت داشت.
4- هرگز ضد یخهای سازندههای مختلف را باهم مخلوط نکنید حتی اگر رنگ یکسان داشته باشند. این کار ممکن است به سیستم خنک کننده خودرو آسیب برساند.
5- ضد یخ خوب باید در برابر حریق مقاوم بوده و به این راحتیها آتش نگیرد.
6- بوی نامطبوع ضد یخ میتواند نشانه خراب شدن آن باشد.
7- رقیقسازی ضد یخ باید براساس دستورالعمل سازنده صورت گیرد.
8- چنانچه در رادیاتور کف مشاهده نمودید ابتدا رادیاتور را تخلیه نموده و سپس کلیه قطعات و لولههای رابط را چک نمایید چراکه ضد یخ کف تولید نمیکند.
9- استاندارد GS1 یکی از معتبرترین استانداردهای جهانی در حوزه ضد یخ بوده و سازندگانی که دارای این استاندارد و گواهی باشند تا حدود زیادی میتوان به کیفیت آنها اطمینان داشت.
همانطور که اشاره شد یکی از مهمترین ویژگیهای ضد یخ، خاصیت ضد خورندگی آن است. این خاصیت ارتباط مستقیم با زمان استفاده از ضد یخ دارد. اگر ضد یخ بصورت منظم تعویض نشود، خاصیت ضد خورندگی آن از بین میرود و تاثیر منفی بر عمر موتور خودرو و سیستم خنک کننده میگذارد که ممکن است مالک خودرو را با هزینههای زیادی روبرو کند.
علاوه بر از بین رفت خاصیت ضد خورندگی ضد یخ، خاصیت مقاومت در برابر سرما و گرما ضد یخ هم به مرور زمان از بین میرود. در صورت از بین رفتن این خاصیت و در صورت تغییرات جوی، احتمال وارد شدن آسیبهای جدی به موتور و سیستم خنک کننده خودرو افزایش مییابد.
1398/12/05
چرا نباید باک بنزین خودرو را کاملا پر کنیم؟1398/12/04
عملکرد فرمان هیدرولیک چگونه است ؟1398/12/03
نشانه های خرابی پمپ بنزین خودروآدرس : شیراز - صنایع - بلوار دکتر حسابی – نبش کوچه 16 دکتر حسابی – گاراژ 724
شماره تماس :
09022003218
پست الکترونیک : info@garage724.ir