1398/09/22

آنچه را که در هنگام داغ کردن موتور خودرو باید بدانیم

درفصل تابستان که تقریبا اکثر رانندگان با آن مواجه می‌شوند بالا رفتن حرارت بیش از حد موتور خودرو یا در اصطلاح داغ کردن موتور خودرو می‌باشد که اشاره به مواردی چند دراین خصوص به اقدام صحیح در این هنگام توسط راننده کمک می‌کند.

 

کارهایی که هنگام جوش آوردن خودور باید انجام داد؟

توصیه می شود در هنگام بالا رفتن آمپر ماشین و جوش آوردن آن موارد زیر را به ترتیب انجام دهید:

1. اگر خودرو درحال حرکت است آن را متوقف کنید و کاپوت آن را بالا بزنید تا گردش هوای آزاد دمای موتور را کاهش دهد. توجه کنید که به هیچ وجه نباید درب مخزن رادیاتور یا مخزن انبساط را باز کنید. چرا که آب رادیاتور به دلیل دمای بالا فشار زیادی دارد و بلافاصله پس از باز شدن درب ها به بیرون پاشیده و موجب سوختگی شدید می شوند.

2. اگر فن ها کار نمی کنند با روشن کردن کولر آنها را وارد مدار کنید. حتی اگر با روشن کردن کولر نیز فن ها به کار نیوفتادند مقداری آب به روی پره های رادیاتور بپاشید. تاکید می کنیم که هرگز آب را به روی موتور نریزید چرا که کاهش دمای ناگهانی موجب آسیب دیدن سرسلیندرها و قطعات داخلی موتور خواهد شد.

3. در فن های الکتریکی سنسور دما یا رله فن و در فن های مکانیکی تسمه پروانه در چک کنید و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

4. درصورتی که با وجود کار کردن فن ها آمپرماشین پایین نیاید احتمالا سطح آب رادیاتورخودروپایین است. به این منظورباید خودرو را خاموش کنید و پس ازسرد شدن موتور آب رادیاتور را به آن اضافه کنید. ذکراین نکته حیاتی ست که خاموش کردن خودروی جوش آمده ممکن است باعث چسبیدن رینگ پیستون ها به دیواره سیلندرها شود بنابراین تا زمان خنک شدن موتور در حدی که ماشین روشن نشود باید تک استارت بزنید.

 

اقدامات لازم برای جلوگیری از بالارفتن دمای آب موتور

مهمترین اقدامی که از بالارفتن دمای آب موتور پیشگیری می کند رسیدگی مرتب به رادیاتور و بررسی کامل اجزای آن و اطمینان از عدم هر گونه نشتی در سیستم، تعویض به موقع مایع سیستم خنک کننده طبق دفترچه راهنمای خودرو معمولا هر 2 سال یکبار، چک کردن میزان آب موجود در سیستم به صورت هفتگی، چک کردن وضعیت فن ها، اطمینان از پر بودن گاز کولر هنگام استفاده از آن در صورت کمبود گاز در مدار کولر، فرمان روشن شدن فن ها در حالت تند صادر نمی شود، بررسی وضعیت در رادیاتور و تعویض آن در زمان نیاز، هواگیری صحیح و اصولی و تمیز کردن پره های رادیاتور سالی یکبار است.

 

 

تا اینجا دلایل داغ کردن ماشین را بررسی کردیم و متوجه شدید که راهکار این مشکل را در کجا بیابید. زمانی که خودروی‌تان جوش آورد مشکل در یکی از موارد زیر است:

- سیستم تهویه

- میزان روغن‌موتور

- رادیاتور

- مایع خنک‌کننده

- ترموستات

- واترپمپ

هر مشکلی مربوط به موارد ذکرشده ، می‌تواند منجر به داغ کردن موتور خودرو شود.